19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Regija Rožaje Sandžak

Za liječenje dječaka Abaza i Rifata Kardovića iz Rožaja prikupljeno pola miliona eura

Porodica Kardović iz Rožaja je saopštila da su sredstva za liječenje njihovih dječaka, Abaza i Rifata Kardovića, prikupljena u iznosu od 500.000 eura i uputila zahvalnost, kako su naveli svim plemenitim, nesebičnim i neumornim građanima Rožaja, Crne Gore, regiona, dijaspore i svijeta koji su učestovali u donacijama.

“Sačuvaj im osmjeh”, Odjeljenje učenika Fatih Medrese u Rožaju na trgu u tom gradu je sprovelo akciju prikupljanja sredstava

“Zahvaljujemo se svima koji ste bez obzira na etničku, nacionalnu i vjersku pripadnost ujedinili sve nas predvođeni jednim ciljem – da pomognete u liječenju i spašavanju dva mala života.Ulili ste nam snagu, vjeru, nadu i pokazali bezuslovnu humanost. Hvala Vam plemeniti ljudi, prijatelji, što ste se odrekli svojih dnevnica, dijela skromnih zarada, odložili svoje planove, izdvojili svoje dragocjeno vrijeme i u suzama upućivali molitve za naša dva mala heroja”, poručili su iz porodice Kardović ističuću zahvale predstavnicima humanitarnih i radnih organizacija, javnim ustanovama, učenicima i privrednicima u regiji.

Posebnu zahvalnost su izrazili svima onima koji su se ponudili da doniraju svoju koštanu srž.

Porodica Kardović obavještava javnost da “prikupljena sredstva i sredstva čija je uplata najavljena dostižu traženi iznos od 500.000 eura koji je prema procjeni i iskustvu liječenja od Adrenoleukodistrofije ljekara specijalista iz Beograda i Holandije potreban za liječenje ove bolesti”, te da će o svim nastalim troškovima liječenja obavještavati javnost putem internet stranice „kardovic.com“

“Ukoliko dospjele uplate pređu iznos veći od 500.000 eura, porodica Faruka Kardovića će proslijediti humanitarnim organizacijama, fondacijama i djeci koja boluju od rijetkih bolesti o čemu će javnost biti redovno obavještavana. Nadamo se da ćemo dobiti ovu bitku koju vodimo svi zajedno i da će Abaz i Rifat moći kao i sva djeca da imaju bezbrižno i zdravo djetinjstvo.Srdačno”, poručili su.

– Humana misija ujedinila sve

Akcija za prikupljanje novca radi liječenja dječaka Abaza (8 godina) i Rifata (6 godina) koji su oboljeli od teške bolesti za čije liječenje je neophodna transplantacija koštane srži, pokrenuta je prije nekoliko dana i u nju su se uključio veliki broj ljudi, organizacija, utjecajnih pojedinaca, poslovnih ljudi, firmi i ustanova u više gradova na području Sandžaka, Crne Gore, Srbije, regije i sandžačke dijaspore.

Akcija prikupljanja sredstava u Novom Pazaru

U ovu humanu misiji uključeni su ljudi iz svih sfera života i radi izlečenaj djece ujedinila je mnoge. Saznajemo da za liječenje dječaka iz muslimanske porodice novac prikupljaju pravoslavni sveštenici u Crnoj Gori, ali i da je jedan ministar te zemlje dao svoju platu za liječenje Abaza i Rifata.

 

Navijačka grupa “Gazije” sa štandom za pomoć dječacima porodice Kardović

Liječenje, kako je potvrđeno za SNews, biće sprovedeno u više faza i dužem periodu, te nakon procjene ljekara u Turskoi, odlućiće se da li će biti nastavljeno u toj zemlji ili u Holandiji, Njemačkoj ili SAD.

Rožajka Elma Kurtagić, prestižna naučnica u SAD takođe koodinira sa porodicom Kardović kako bi im pomogla oko daljeg liječenja dječaka u toj zemlji.

Prve su procjene da bi troškovi liječenja za ovu veoma rijetku bolest, koja se odvija po specijalnoj proceduri, u Ameiric mogli iznostiti oko milion eura.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: