25 Aprila, 2024
Aktuelno Globus Novi Pazar Sport

Novopazarac Beki Ibrahimović 6. na polumaratonu u Istanbulu

Sportski rekreativac iz Novog Pazara, Besim Beki Ibrahimović istrčao je danas u Istanbulu polumaraton u kategoriji  60+ i zauzeo fenomenalno 6. mjesto sa vremenom 1.35,59.

Ibrahimović je u žestokoj konkurenciji na jednom od najpopularnijih polumaratona svijeta tokom cijele trke držao dobar ritam, a svoj plasman na 6.poziciju je zabilježio među prekaljenim takmičarima iz Turske, Rusije, Grčke, Bugarske i ostalih zemalja iz Evrope, ali i Azije i Afrike.

On je u svojoj kategoriji M60-64 godine trčao među 110 polumaratonaca. Manje povreda nekoliko dana prije trke, nije mu dozvolila da istrci onako kako je planirao.

“Prezadovoljan sam 6. mjestom na Istanbul Yari Maraton…. da nije bilo nekih problema bio bi među prva 3…ali hvala Allahu i na ovome…”, poručio je u objavi na društvenm mrežama.

I prije odlaska u Istanbul popularni Beki je kazao da mu je cilj da istrči cijelu distancu od 21.1 km bez problema, ali i da na najbolji način predstavi svoj grad i regiju iz koje dolazi.

Inače, ovaj polumaraton je osnovan 1987. godine i trči se cijelim tokom pored Mramornog mora na evropskoj strani Istanbula.

Polumaraton se trči uglavnom u urbanim sredinama, na putevima, i to je atletska disciplina u trčanju polovine dužine maratonske trke, 21,0975 kilometara.

Besim Beki Ibrahimović je je poznati Novopazarac, sportista i rekretaivac koji se među prvima iz Sandžaka takmiči na ovoj sportskoj manifestaciji u Istanbulu.

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: