26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Priboj

Zbog opasnosti od požara proglašena vanredna situacija na dijelu opštine Priboj

Uslijed velikog požara, koji bukti već nekoliko dana na dijelu pribojske opštine, a koji je ugrozio stanovništvo i imovinu, i prouzrokovao štetu velikih razmera, predsjednik opštine Lazar Rvović, donio je odluku o proglašenju vanredne situacije u tri mjesne zajednice, Rača, Banja i Kratovo.

“Na prijedlog Štaba za vanredne situacije, koji je u subotu zasjedao, predsjednik opštine Priboj, Lazar Rvović, proglasio je vanrednau situaciju, zbog ugroženosti stanovništva i imovine”, navode u saopštenju.

Šumski požar je načinio štetu većih razmera na dijelu tri mjesne zajednice.

“Vanredna situacija se proglašava zbog velikog šumskog požara na delu teritorije opštine Priboj na lokaciji Crni vrh, radi preduzimanja vanrednih mera, upotrebe dodatnih snaga i sredstava, radi otklanjanja posledice nastale usled elementarne nepogode požar. Radom subjekta sistema zaštite i spasavanja i drugim snagama koje učestvuju u zaštiti i spasavanju, rukovodi i koordinira Opštinski štab za vanredne situacije”, stoji, između ostalog, u obrazloženju odluke za proglašenjem vanredne situacije.

Inače, požar koji veće nekoliko dana gori u pribojskom kraju zahvatio je površinu od skoro 200 hektara. Gori čamova šuma i nisko rastinje. Sa vatrenom stihijom, bore se vatrogasci iz gotovo cijelog Zlatiborskog okruga.

Izvor:PP Media

Povezane vijesti

%d bloggers like this: