6 Decembra, 2023
Aktuelno Kultura Tutin

Narodna biblioteka “Dr Ejup Mušović” raspisala konkurs za šesti “Tutinski zbornik”

Narodna biblioteka “Dr. Ejup Mušović” iz Tutina raspisala je konkurs za šesti “Tutinski zbornik”. U njemu će biti zastupljeni segmenti kulture, raznovrsnost njenih oblika, afirmacija naučnih objektivnosti i drugih procesa u sferama života i rada.

Konkurs je međunarodnog karaktera i biće otvoren do kraja novembra.

Autori neobljavljenih dokumenata, neistraženih istorijish činjenica, narodne i umetničke pesme, te radovi jezičke prirode uz predpostavku da su originalni i metedološki zasnovani imaju priliku za publikaciju istog.

Sa promocije Tutinskosko zbornika broj 5 iz 2014. godine, foto: Centar za bonjačke studije

Iz biblioteke poručuju da će ubuduće zbornik biti objavljivan svake godine.

“Ono što nam je cilj jeste da zbornik iz broja u broj bude što bolji i kvalitetniji, da bude vrelo ljudske misli, pozitivne tradicije, vjeran pratilac istinskih zbivanja, ujedno da podstiče nova dostignuća, aktuelne teme, razvoj i perspektivu opštine Tutin. Sve teme bilo da su historijskog karaktera ili one vezane za kulturu i tradiciju, bilo bi poželjno da se odnose na teritoriju naše opštine ali i cijelog Sandžaka. Osnovna orijentacija redakcije biće da što pouzdanije i svestrano uobličavaju neistražena i manje poznate temacke cjeline”, predočio je direktor biblioteke “Dr. Ejup Mušović” iz Tutina, Vahid Demirović.

Kako je naveo, kao i prethodni brojevi zbornika, i ovaj će zadržati sličnu tematiku, sadžaj i dizajn, te da se mogu objavljivati radovi koji do sada nisu objavljivani ni u jednom pisanom dokumentu.

Zainteresovani radove slati na: ejup.musovic.bib@gmail.com  i vahid.de@live.com

Realizaciju ovog projekta podržava Ministrastvo kulture i informisanja Republike Srbije.

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: