28 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sandžak Sport

Žetva medalja atletičara Novog Pazara na Krosu RTS-a

Atletičari Novog Pazara osvojili su ukupno deset zlatnih, šest srebrnih i četiri bronzane medalje na Krosu RTS-a koji je minulog vikenda održan u Zaječaru.

Aldin Ćatović je bio dominantan u trci na 5000 metara i zasluženo došao do zlatnog odličja, ispred klupskih drugova Nikole Mijailovića i Kabira Ziljkića koji su se okitili srebrnom, odnosno bronzanom medaljom. U istoj disciplini Kaid Koca je na cilj stigao kao četvrti.

U trci na 3000 metara Saima Murić je osvojila zlato, Mejra Mehmedović srebro, dok su četvrto i šesto mjesto pripale Lenki Nikolić i Saidi Mušović.

Kod školskih uzrasta prvo mjesto pripalo je Lejli Mekić u nadmetanju djevojčica prve godine srednjih škola, kod osmih razreda najbolja je bila Aiša Tahirović, a kod sedmaka Kaid Koca, dok je u ženskom uzrastu djevojčica sedmih razreda zlato pripalo Umeji Bogućanin, a bronza Aiši Zukorlić.

Saida Mušović je trijumfovala u trci djevojčica šestog razreda, druga je bila Medina Mekić, dok je Davud Ziljkić kod dečaka istog uzrasta došao do srebra.

Kod učenica petih razreda zlato je pripalo Nermi Čebović, bronza Fatimi Dupljak, dok je četvrtu poziciju zauzela Adna Ahmetović.

Alen Sejdović je u trci četvrtaka bio ubjedljivo prvi, a kod trećaka je najbolji bio Ahmed Zukorlić, Mehmed Mušović je osvojio drugo mjesto, a Ahmed Zilkić je trku završio na četvrtoj poziciji. Amila Paljevac je kod drugih razreda za djevojčice osvojila srebrnu medalju.

Na tradicionalom Krosu RTS-a u Zaječaru učešće je uzelo preko 1.500 mladih atletičara, a naredna dva vikenda istoimene trke biće organizovane u Somboru i Leskovcu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: