28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Prvi sati policijskog sata u Novom Pazaru (FOTO)

Prvi sati policijskog sata u Novom Pazaru obilježile su uglavnom puste ulice, svjetla policijskih patrola, i, na početku, aplauz medicinskim radnicima sa terasa zgrada u užem centru grada.

Lokalni portali, uz snimke napravljene s okolnih zgrada, prenose da je na nekoliko lokacija policija privela više građana koji nisu poštovali zabranu slobode kretanja u periodu od 20 do 05 sati ujutru.

Jedna od patrola je čak novinare za koje su uredno upućene akreditacije Kancelariji za saradnju s medijima Vlade Srbije upozorila da im neće dozvoliti da se kreću ukoliko ne budu imali dozvole.

Uvođenje zabarane kretanja za ljude označilo je potpunu slobodu kretanja za životinje, pogotovo za ulične pse.

Jedan čopor pasa u Pješačkoj zoni našao se u objektivu fotoreportera. Ostavili su utisaka kao da pokazuju punu slobodu ali i zbunjenost. Kao da se pitaju gdje su odjednom nestali “gospodari na zemlji”.

Najstarije generacije skoro ne pamte kada je u Novom Pazaru bilo policijskog sata i zabrane izlaska iz svojih kuća.

Zbog epidemije izazvane korona virusom u Srbiji je u nedjelju, 16. marta uvedeno vanredno stanje. Odluka o potpunoj zabrani kretanja osobama starijim od 65 godina i policijskom satu donešena je dan poslije i saopštio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Foto: Irfan Ličina-SNews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: