27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Novi Pazar: Ljekari se danas obraćaju javnosti

Ljekari, potpisnici peticije za smjenu vršioca direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Meha Mahmutovića obratiće se danas javnosti, najavio je Medija centar i portal a1tv.net.

Kako je najavljeno iz ovog medija emisija pod nazivom “Peticija za smjenu vršioca direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Meha Mahmutovića” kao i konferencija za medije će se održati u utorak , 18. avgusta u 11 sati.

Blizu 40 ljekata specijalista novopazarske bolnice potpisalo je prošle sedmice peticiju i pismo u kojima se navodi da je Mahmutović, osim što je ličnu i političku promociju stavljao ispred odgovornog vođenja bolnice, narušio međuljudske odnose i zapošljavao po partijskoj liniji čime je odgovoran i za potpuni kolaps bolnice u najtežim trenucima epidemije kovid-19. To pismo, kako je objavio Radio Sto plus upućeni su predsjedniku, premijerki i ministru zdravlja Srbije.

“Iako je nedeljama pre nego što se Ministarstvo zdravlja uključilo u rešavanje problema bio upozoravan od strane kolega da je broj ljudi sa ozbiljnim kliničkim slikama u stalnom porastu, direktor Mahmutović je odbijao da preduzme konkretne korake po tom pitanju”, navodi se u pismu u koje je Sto plus imao uvid.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: