27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

U OB Novi Pazar u protekla 24 sata preminulo osam pacijenata, 248 na liječenju

U OB Novi Pazar u toku posljednja 24 sata preminulo je osam pacijenata, troje iz Novog Pazara, a petoro iz Sjenice, saopšteno je iz gradske uprave Novog Pazara nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije.

Izvestaj 15.07

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar, Dom zdravlja i ZZJNP stanje na dan 15. jul 2020 je sledeće: “Ukupno hospitalizovanih pacijenata 248, novih prijema je 25, otpusta 22, broj transportovanih pacijenata 2 ( Bolnica “Dragiša Mišović” Beograd), broj pacijenata na respiratorima 8, broj pacijenata na high-flow 2, broj preminulih 8 (Novi Pazar 3, Sjenica 5)”.

Kako je navedeno u obavještenju koje je medijima dostavljeno oko 15.30 sati, a prema izvještaju koji je dostavio Regionalni COVID centar, od ukupnog broja preminulih “dva su COVID, šest non COVID”.

Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je 300 (od čega prvih pregleda 188, kontrolnih pregleda 112).

U Domu zdravlja urađeno je 157 laboratorijskih analiza, 180 rengen snimaka pluća, 124 seroloških (brzih) testova iz krvi od čega je bio 51 pozitivan.

Tokom prethodnog dana je, kako stoji u izvještaju urađeno i 80 PSR testova.

Broj hospitalizovanih pacijenata po odeljenjima je: “Infektivno odjeljenje 20, Palijativno odjeljenje 8, Grudno odjeljenje 45, ORL 19, Dječije odjeljenje 29, Interno odeljenje 91, Intezivna nega 7, Poljska bolnica 29”.

Gradska uprava Novog Pazara je po prvi put, od početka pandemije 5. marta, nakon jučerašnjeg susreta predstavnika civilnog sektora i medija sa članovima Kriznog štaba danas javnosti stavila na uvid podatke u ovom obimu i obliku.

Javnosti još nisu predočeni podaci o ukupnom broju preminulih od posljedica bolesti izazvane virusom korona koji su od početka pandemije do danas bili hospitalizovai u OB Novi Pazar.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: