29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Najavljeni izbori u Islamskoj zajednici Srbije (IZS)

Rijaset Islamske zajednice Srbije (IZS) donio je odluke o imenovanju Komisije za sprovođenje izbornih aktivnosti na području Mešihata IZ-e srbijanskog i Mešihata IZ-e za Bujanovac, Preševo i Medveđu.

Kako je saopšteno nakon jučerašnje redovne sjednice Rijaseta IZ-e Srbije rok za sprovođennje i završetak izbora je dva mjeseca.

Sjednicom je predsjedavao reisu-l-ulema Sead ef. Nasufović, a prisustvovali su odbornici iz tri Mešihata – sandžačkog, srbijanskog i preševskog, muftije iz tih oblasti, kao i imami i članovi.

“Na sjednici su podnijeti i usvojeni izvještaji direktora medresa, obdaništa i Fakulteta islamskih nauka o radu, aktivnostima, rezultatima i realizaciji nastavnog plana i programa, kao i okolnostima obrazovo-vaspitnog procesa tokom školske/akademske 2019/20. godine i izvještaji o početku školske/akademske 2020/21. godine”, saopšteno je iz IZ-e Srbije.

Takođe, dodaje se u saopštenju, usvojeni su izvještaji sva tri Mešihata o predramazanskim, ramazanskim i bajramskim aktivnostima za 2020. godinu, kao i izvještaj za Kurban-bajram 2020. godine.

“Svi izvještaji su ocjenjeni kao veoma uspješni, naročito ako se uzme u obzir rad u novonastaloj situaciji prouzrokovanoj pandemijom Covid – 19”, zaključeno je u saopštenju.

Održavanje izbora u toku ove godine najvljeno je i iz Mešihata Islamske zajednice u Srbiji (IZuS).

U Srbiji id 2007. godine djeluju dvije islamske zajednice, Islamska zajednica Srbije (IZS) i Islamska zajednica u Srbiji (IZuS).

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: