28 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

RK Novi Pazar ispao iz Kupa Srbije

Rukometaši Novog Pazara su u utakmici pretkola kupa Srbije „Dr. Branislav Pokrajac“ izgubili od Radničkog iz Kragujevca rezultatom 33:23(16:15), te se nisu plasirali u četvrtfinale najmasovnijeg takmičenja.

Radnički je nedavno savladao ekipu Novog Pazara u jednom od najbitnijih susreta ove sezone u Super ligi, a voljom žreba su se sastali i u pretkolu kupa Srbije.

Plavi su meč igrali u oslabljenom sastavu, bez nekolicine prvotimaca.

Sve do rezultata 8:8 se vodila neizvesna bitka, kada kragujevčani za samo četiri minuta stižu do prednosti od 12:8, ali su puleni Hasana Memića “pojačali gas” i na odmor se otišlo minimalnom prednošću Radničkog od 16:15.

Prvih desetak minuta drugog dijela se igrao egal meč do rezultata 20:20, kada Radnički počinje da dominira i pravi teško dostižnu prednost koju je održavao do kraja utakmice.

Najbolji u redovima Novog Pazara bio je golman Raković sa 15 odbrana, dok je Đorđe Kukić postigao 6 golova, Dimitrijević 5, Stojanović 4, te Radosavljević 3 gola u mreži golmana domaćih.

Golmanski tandem kragujevčana Petrović-Đerić imao je svoje veče, sa 12 odnosno 8 odbrana. Najbolji strelac šumadinaca na ovom meču bio je Barudžić sa 7 golova.

Utakmica je odigrana u hali Jezero u Kragujevcu, bez prisustva publike i u veoma fer i korektim uslovima za igru.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: