29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Turska Tutin

Turski konzul u posjeti Tutinu

U Tutinu je održan prvi sastanak predsjednika opštine Saliha Hota i njegovih saradnika sa generalnim konzulom Republike Turske u Novom Pazaru, Bašarom Bašolom.

Na sastanku se razgovaralo modelima saradnje ove sandžačke opštine i Generalnog konzulata Turske u Srbiji i zaključeno da će otvaranjem konzulata biti olakšana dalja saradnja u cilju realizacije započetih i planiranih projekata od značaja za Opštinu Tutin.

“Imali smo veoma dobar sastanak sa predsjednikom Opštine. Razgovarali smo o zajedničkim projektima i u narednom periodu ćemo puno saradjivati”, kazao je Konzul Bašal u kratkoj izjavi za medije.

Za predsjednika opštine Hota ova posjeta je bila od posebnog značaja.

“Razgovarali smo o projektima koje planiramo u budućnosti da realiziramo, a mi ćemo su truditi da saradnju Srbije i Turske još više produbimo”, najavio je Hot i dodao da za Sandžak otvaranje konzulata u Novom Pazaru ima višestruku korist.

Inače, novoimenovani Konzul Turske je nakon stupanja na dužnost 9. aprila otpočeo zvanične posjete najvažnijim institucijama u Sandžaku, kao i političkim partijama koje djeluju na ovim prostorima.

Foto:prtsc/Opština Tutin-zvanična stranica

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: