29 Aprila, 2024
Aktuelno Kultura Muzika

Proglašeni najbolji izvođači na Festivalu dječije pjesme “Zlatna nota”

Eminentni žiri festivala “Zlatna nota” proglasio je najbolje izvođače prvog po redu održanog festivala u organizaciji Kulturnog centra u Novom Pazaru.

Žiri koji su sačinjavali Maja Odžaklijevska i Lena Kovačević iz Srbije, Nina Žižić i Marija Vasić iz Crne Gore, te Mehmed Barjaktarević i Armin Muzaferija iz Bosne i Hercegovine, uz glas uredništva Kulturnog centra podjelili su nagrade za najbolji tekst, aranžman i muziku.

Za najbolji tekst nagrada je otišla u ruke Tode Nikoletić za “Zvezdanu pesmu”, za aranžman je nagrađen Sulejman Zatrić koji je radio kompoziciju “Vrata mira”, dok je po ocjeni žirija najbolja muzika komponovana za pjesmu “Dio neba”, čiji je tvorac Sulejman Kujević.

U glasanju je učestvovala i publika koja je najviše simpatija poklonila pjesmi Ane Simović “Pamet luda”, a drugo i treće mjesto su osvojili Uroš Botunjac sa kompozicijom “Čudan lavež”, te Adela Obuća sa “Molitvom”.

Pored toga, dodjeljene su specijalne plakete u više kategorija, kojima su učesnicima festivala odana razna priznanja.

U sveukupnom plasmanu sa 73 boda za najboljeg je proglašen Uroš Botunjac, dok su redosledom od prvog do trećeg mjesta za svoje kompozicije nagrađeni Nina Nakić sa 65 bodova, te sa po 62 osvojena boda Ena Gogić  i Adela Obuća.

Festival koji je prvi put organizovan ove godine pobudio je veliko interesovanje mladih izvođača sa prostora Srbije i bivših zemalja SFRJ, te su iz Kulturnog centra najavili da će im ovogodišnji uspjeh biti dodatni podstrek u daljem razvoju ovog, po mnogo čemu, dragocenog festivala.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: