28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak

Podijeliti što više kurbana na teritoriji Sandžaka

Udruženje Svetionik u okviru akcije „Doniraj kurban“ će i ove godine prvog dana Bajrama muftačnim porodicama podijeliti kurbansko meso u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu i Prijepolju.

 Cilj ove akcije je podijeliti što više kurbana na teritoriji Sandžaka, poručili su iz ovog udruženja.

Svetionik je također pokrenu akciju i podjelu humanitarnih paketića na teritoriji Sandžaka, gdje su do sada obišli preko 200 najugroženijih porodica u Tutinu,Sjenici i Brodarevu, ali im je cilj  kako kažu da do Bajrama obiđu još toliko kako bi porodice koje su materijalno ugrožene imale sredstva za Bajram.

Što se Novog Pazara tiče to nam je lakši dio posla, jer porodice dolaze same da se prijave, gdje kasnije mi odemo i vidimo u kavim uslovima žive, dok u ostalim Sandžačkim opštinama je malo otežano, ali dobro je što baš u tim opštinama imamo članove svtionika pa nam oni olakšavaju posao, kazao je ispred Svetionika, Demir Rujević.

On je ododao da samo na tertoriji Novog Pazara ima preko 400 prijavljenih korisnika.

Iz Svetionika pojašanjavaju da, ukoliko želite da donirate i uplatite kurban, to možete učiniti lično u prostorijama Udruženja Svetionik (ulica Šabana Koče br. 11 u Novom Pazaru, u terminu od 10:00 do 18:00 sati ili uplatom na tekući račun ili online uplatom. Kurbansko meso raznosiće  socijalno ugroženim porodicama, a nakon klanja i podjele kurbanskog mesa, sve koji su donirali kurban obavještavaće putem SMS-a.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: