20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: Policija pretresla objekat, zbog prosjačenja privedeno više lica

U policijskoj akciji jutros je u novopazarskom naselju Parice pretresen jedan objekat i privedeno je više osoba koja se dovode u vezu sa organiziranim prosjačenjem, nezvanično saznaje SNews.

Očevici iz tog naselja su rekli da je oko tridesetak policajaca, jutros oko 05.30 sat,i učestvovalo u pretresu objekta i privođenju lica koja se dovode u vezu s prosjačenjem..

“Pretresen je objekat u kojem su rannije bili migranti. Tu je bilo više prosjaka koje smo viđali kako prose po gradu”, rečeno je za naš portal.

Iz PU Novi Pazar se do memneta objave ovog teksta niko ne javlja na pozive novinara, a portal “indeksonline.rs”, koji prije zvaniče objave od strane MUP-a i PU Novi Pazar objavljuje informacije u vezi rada policije, je naveo da su u akciji novopazarske policije na suzbijanju prosjačenja svi osumnjičeni saslušani, a protiv S.C.(58) iz Novog Pazara biće podnijeta krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

S.C. je od ranije poznat policiji i pravosudnim organima.

Zbog povećanog broja prosjaka na ulicama Novog Pazara početkom juna ove godine iz Gradske uprave Novog Pazara je najavljeno da će, zajedno sa policijom, tužilaštvom, nadležnim sudom i Centrom za socijalni rad , intenzivirati aktivnosti na suzbijanju prosječenja u gradu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: