29 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Srbija

SDA Sandžaka se neće odazvati na konsultacije sa Vučićem

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka koja zastupa i štiti interese Bošnjaka u Republici Srbiji neće se odazvati na poziv predsjednika Republike Srbije na konsultacije o kandidatu za predsjednika Vlade, saopšteno je večeras iz te bošnjačke parlamentarne stranke.

“Rukovodstvo SDA Sandžaka, članstvo i simpatizeri su u žalosti zbog genocida koji su izvršile srpske oružane snage nad bošnjačkim narodom u Srebrenici, u julu mjesecu 1995. godine.  Što se tiče nove Vlade Republike Srbije, nakon imenovanja kandidata za predsjednika Vlade, zavisno od koncepta i programa Vlade, SDA Sandžaka će donijeti odgovarajuću odluku i obavjestiti javnost”, navedeno je u saopštenju iz SDA Sandžaka.

Kako je ranije danas najavljeno iz Generalnog sekretarijata predsjednika Republike Srbije na konsultacije, sutra, u četrtak 14. jula, su pozvani predstavnici Koalicije Albanaca doline, SDA Sandžaka – Dr Sulejman Ugljanin, Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani (Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Zajedno za Vojvodinu) i Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja (SPP) – Usame Zukorlić.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: