25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Na liječenju ostalo 23, nema preminulih

Od posljedica korona virusa u bolnici u Novom Pazaru se liječi 23 pacijenta, a po jedno lice je na respiratoru i high flow-u. Jučer nije bilo preminulih ali je povećan broj pregleda u covid ambulanti.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP 31. maja 2021. je primljen 1 pacijent, a sa bolničkog liječenja je otpušteno šestoro.

Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je bio 99 (42 prvih i 57 kontrolnih pregleda). U Domu zdravlja urađene su 70 laboratorijskw analize, 50 RTG snimaka, 41 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 13 bilo pozitivnih, kao i 36 PCR testova.

U Opštoj bolnici Novi Pazar je u proteklij pet mjeseci zabilježen najmanji broj covid pacijenata na bolničkom liječenju. N Infektivnom odjeljenju je bilo 21, a u Respiratornoj jedinica 2 hospitalizovanih pacijenata.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote je izgubilo 171 osoba.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: