Aktuelno Društvo Novi Pazar

Vulin najavio dolazak žandarmerije u Novi Pazar (VIDEO)

Srbijanski ministar policije Aleksandar Vulin najavio je večeras da će od sutra u Novom Pazaru biti pojačano prisustvo policije, kao i da će u ovaj grad doći žandarmerija iz Kraljeva.

Aleksandar Vulin je rekao da građani Novog Pazara ne zaslužuju da žive u gradu u kome se ubija, u kome nekažnjeno možete da nosite oružje, da pucate, u kome možete da kršite zakon.

“Zakon je isti za sve, u svakom delu Republike Srbije štiti sve naše građane i štiti sve naše ljude”, istakao je Vulin posle sastanka sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Novom Pazaru.

Izjavio je da je uznemiren i zabrinut dešavanjima u Novom Pazaru i istakao da međusobno razračunavanje kriminalaca ne sme da bude moguće, ne sme da se dešava u Novom Pazaru i ni u jednom delu naše Republike.

Prema njegovim rečima, na sastanku na kome je prisustvovao i direktor policije Vladimir Rebić sa saradnicima, dogovorene su konkretne mere i koraci koji će biti preduzeti.

“Prisustvo policije će od sutra ujutru biti daleko vidljivije i snažnije. Doći će i Žandarmerija iz Kraljeva. Svi oni koji su pripadnici kriminalnih struktura biće posebno obrađeni i pod našom budnom pažnjom. Za njih u ovom gradu neće biti mesta”, istakao je ministar Vulin.

Svi građani Novog Pazara, kako je naglasio, mogu i moraju da budu slobodni i sigurni.

“Droga, prostitucija, oružje sve su to stvari koje neće biti tolerisane. Ni jedan lokal neće moći da nekažnjeno krši zakon, ne zato što radi duže već zato što ima prostituciju, zato što se u njemu diluje droga ili zato što se u njemu nosi oružje”, rekao je ministar Vulin.

Ministar policije je istakao da nikakav politički autoritet i nikakvi politički razlozi “neće moći da nas zaustave dok od Novog Pazara ne napravimo siguran i slobodan grad, kakav on i jeste, kakav treba i kakav njegovi građani zaslužuju”.

– “Sačuvaćemo bezbednost svakog našeg građanina”

Zamolio je građane Novog Pazara da u akcijama policije ne traže politiku i zatražio od njih da policiji pomognu i da učestvuju u borbi da njihov grad bude bezbedan kao što je bio i kao što treba da bude.

“Očekujem od svih političara, od lokalne samouprave da učestvuju sa nama u ovoj borbi, da nam pomognu, da ne pokušavaju da skupe jeftine političke poene. Da sutra kada se na ulicama Novog Pazara bude pojavila policija, Žandarmerija, ne izmišljaju gluposti o tome kako neko okupira grad, već da budu zadovoljni što država Srbija deluje na svakom delu svoje teritorije i da nam pomognu da se ovo ne desi nikada više. Nećemo dozvoliti obračune kriminalnih bandi, sačuvaćemo bezbednost svakog našeg građanina i u ovom gradu će zakon ponovo biti poštovan”, poručio je Vulin.

Sastanku u Policijskoj upravi u Novom Pazaru prisustvovali su direktor policije Vladimir Rebić, pomoćnici direktora Slobodan Malešić i Dejan Kovačević, načelnik Sektora unutrašnje kontrole Dejan Kovačević, komandant Odreda Žandarmerije u Kraljevu Boban Krpović, načelnik Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić, načelnik Uprave policije Golub Gačević i načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru Nermin Ljaljić.

Vulin je razgovarao i sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem koga je upoznao sa merama i konkretnim koracima koje će policija preduzeti kako bi obezbedila bezbednost i stabilnost u ovom gradu.

 

Izvor: rts.rs

Video: MUP R. Srbije

Povezane vijesti

%d bloggers like this: