28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Prijepolje Sandžak Srbija

Osnovan “Bošnjačko srpski savez” na čelu sa Tandirom i Muratovićem

U Prijepolju je održana sjednica Inicijativnog odbora Bošnjačko srpskog saveza, stranke koju su najavljivali bivši funkcioneri Stranke pravde i pomirenja.

Za predsjednika Inicijativnog odbora jednoglasno je izabran Samir Tandir iz Prijepolja, za zamjenika predsjednika Inicijativnog odbora Admir Muratovic iz Novog Pazara, a za potpredsjednicu Nadja Začević iz Beograda.

“Smatramo da je pravi trenutak za savez jer je na čelu države Srbije predsjednik Aleksandar Vučić, čovjek koji je dokazao da drži riječ i kome možemo da vjerujemo”, jedna je od osnovnih poruka Tandira.

Inicijativni odbor usvojio je prijedlog Statuta i programska načela.

Odlučeno je da se narednih dana krene u prikupljanje potpisa za registraciju stranke čije će sjedište biti u Beogradu. 

Izabrani su Inicijativni odbori za Beograd, Novi Pazar, Prijepolje,Priboj, Novu Varoš, Tutin, Vrnjačku banju, Šabac, Loznicu, Užice. 

Jednoglasno je donesena odluka da Bošnjačko srpski savez na izborima za članove Bošnjačkog nacionalnog vijeća podrži listu “Savez za Sandžak i Dobre Bošnjane”. 

“Želim da se zahvalim delegatima na izboru za predsjednika Inicijativnog odbora. U narednim danima predaćemo sva potrebna dokumenta za registraciju stranke”, objavio je Samir Tandir.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: