30 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Srbija

Ljajić i Hasanović čestitali Erdoganu pobjedu

Predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) i osnivač Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasim Ljajić, kao i predsjednik SDP-a Nihad Hasanović čestitali su danas Recepu Tayyipu Erdoganu pobjedu na predsjedničkim izborima u Turskoj.

”Koristim ovu priliku da Vam uputim srdačne čestitke povodom pobjede na juče održanim predsjedničkim izborima i novom mandatu na čelu Republike Turske.Vjerujem da ćete uspješno prebroditi izazove sa kojima se suočava Vaša zemlja i na unutrašnjem i na spoljnopolitičkom planu. Siguran sam da će se odnosi između Srbije i Turske u Vašem novom mandatu unaprjeđivati, i na ekonomskom i na ukupnom bilateralnom nivou, jednako uspješno kao što je to bilo i do sada. Građani Sandžaka su Vašu pobjedu dočekali sa velikom radošću, očekujući realizaciju starih, ali i započinjanje novih projekata, koje će zajedno implementirati vlade Srbije i Turske”, naveo je Ljajić u čestitki.

Predsjednik Sandžačke demokratske partije (SDP) Nihad Hasanović je ispred te stranke u čestitki upućenoj Erdoganu naveo da su njegovo liderstvo i poltika koju vodi još jednom potvrđeni ovim rezultatom.

“Tokom Vašeg mandata, Turska je postigla značajan napredak u mnogim oblastima, uključujući ekonomiju, infrastrukturu, obrazovanje i međunarodne odnose. Uvjereni smo da će Vaš novi mandat biti obilježen daljim razvojem i napretkom Turske. Vjerujemo da ćete nastaviti da se zalažete za interese, kako turskog naroda, tako i interese Bošnjaka koji žive širom Balkana i cijelog svijeta. Vaša nepokolebljiva podrška i prijateljstvo duboko su ukorjenjeni u srcima Bošnjaka. Uzbuđeni smo zbog budućnosti koju zajedno gradimo, gradeći snažno partnerstvo zasnovano na međusobnom povjerenju i poštovanju. Neka Vaš novi mandat bude ispunjen prosperitetom, mudrošću i uspjehom. Još jednom, čestitamo Vam na izbornoj pobjedi i želimo Vam uspjeh u svim budućim poduhvatima,’’ stoji se u čestitki koju je poslao Hasanović.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: