Aktuelno Crna Gora Društvo

Abazović i Fejzić: Gradimo državu tolerancije, mira i pravde

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović ugostio je danas u zgradi Vlade Crne Gore reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifata ef. Fejzića.

Premijer Abazović i reis Fejzić razgovarali su o odnosu dvije institucije i budućoj saradnji, saglasivši se da njihove odnose karakteriše izuzetno dobra komunikacija, otvorenost i veliko međusobno uvažavanje, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Čestitajući izbor na funkciju premijera, reis je naglasio veoma značajnim iskorakom za cijelo društvo činjenicu da je pripadnik manjinskog naroda na čelu Vlade.

Reis Islamske zajednice je izrazio očekivanje da će se u narednom periodu iznaći rješenja za razvojne potrebe Islamske zajednice.

“Prvenstveno očekujem podršku i stvaranje neophodnih preduslova za izgradnju centralnog vjerskog objekta u Podgorici, što bi uz postojeće saborne bogomolje ostalih vjerskih zajednica upotpunilo multivjerski mozaik Glavnog grada i riješilo potrebe muslimanskih vjernika”, istakao je reis Fejzić.

Predsjednik Vlade Abazović je naglasio da Islamska zajednica svojim primjerom djelovanja umnogome doprinosi izgradnji društva kojem težimo, zasnovanog na pomiriteljskoj i multikonfesionalnoj osnovi.

„Zajedničkim naporima gradimo državu tolerancije, mira i pravde, u kojoj se na specifičnosti gleda iskuljučivo kao na prednost građana koji žive na malom prostoru”, istakao je premijer Abazović, zahvaljujući se na čestitkama upućenim od strane reisa Fejzića i Islamske zajednice povodom stupanja na novu dužnost.

Foto: Vlada Crne Gore

Povezane vijesti

%d bloggers like this: