23 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika Sandžak

Melajac: U sportsku infrastrukturu Novog Pazara uloženo više desetina miliona eura

Predsjednik Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru Vahidin Meljac rekao je da je u sportsku infrastrukturu Novog Pazara u proteklom periodu uloženo više desetina miliona eura. On je, u narednom periodu, najavio nova ulaganja u sport.

“Od dana kada smo preuzeli rukovođenje Novim Pazarom, mi u SDP smo uložili nadljudske napore da od ovog grada napravimo bolje mjesto za život, sa posebnim akcentom na kvalitet života naših najmlađih sugrađana. Osim ogromnih ulaganja u obrazovanje i kulturu, kao prioritet smo stavili ulaganje i sport i sportsku infrastrukturu. Samo u sportsku infrastrukturu je u proteklom periodu uloženo više desetina miliona eura”, kazao je Melajac, objavljeno je na fb stranici SDP-a.

Prema njegovim riječima izgrađeni su novi stadioni, nove sportske dvorane, sve škole su dobile moderne fiskulturne sale, a gotovo sva naselja su dobila nove terene i dječja igrališta.

“Budžet grada je višestruko uvećan za sportske klubove. Mi smo zbog toga nerijetko bili, totalno neargumentovano kritikovani od strane naših političkih neistomišljenika, ali smo uvijek bili ubeđeni u ispravnost vođenja takve politike. Da smo bili u pravu govori činjenica da danas u Novom Pazaru više hiljada djece trenira u nekim od sportskih klubova u vrhunskim uslovima. To je bila i neka naša zamisao, da u vremenima kad je tehnologija sastavni dio života, prije svega omladine, što naravno ne mora nužno da bude nešto negativno, ali smo htjeli da damo alternativu u vidu zdravog i sportskog života. Da roditelji znaju gdje su im i šta rade njihova djeca, koja na taj način bezbolno prolaze kroz za njih najturbulentniji period života”, rekao je on.

Obećao je da će sa ovakvim djelovanjem nastaviti još jače u narednom periodu, te da će, “bukvalno” svaku gradsku parcelu koja ispunjava uslove iskoristiti za izgradnju novih sportskih sadržaja.

Melajac je ispred Sandžačke demokratske partije, kako se navodi, na konferenciji za medije izrazi duboko i iskreno žaljenje i tugu zbog nezapamćenih tragediji koje su desile u državi.

Podsjećamo da Sandžačka demokrtaska partija (SDP) i Gradska uprava Novog Pazara ne šalju redakciji SNEWS-a pozive i obavještenja o svojim aktivnostima i radu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: