26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Anesteziolog Mušić: Zdravstveni sistem u Novom Pazaru opet pred kolapsom!?

Anesteziolog Opšte bolnice u Novom Pazaru dr Mithad Mušić oglasio se na svom FB profilu i iznio mišljenje da je zdravstveni sistem u Novom Pazaru pred kolapsom.

Opšta bolnica u Novom Pazaru (arhiv)

Dr Mušić je naglasio u svom obraćanju da Služba Anestezije i Reanimacije u Novom Pazaru proživljava teške trenutke.

“Od osam anesteziologa koliko nas ima, njih pet je radilo u zelenoj zoni i njih četvoro je pozitivno, dok je dvoje hospitalizovano na grudnom odjeljenju. Peti kolega i sam bolestan radi ulažući posljednje atome snage”, kaže novopazarski ljekar i dodaje da njih troje već dva i po mjeseca rade u crvenoj zoni u Respiratornom Centru.

Kako je naveo, načelnik ( v. d. direktora MM) anestezije radi i u “crvenoj i u zelenoj zoni”, te se zapitao koliko je to ispravo, dok se ćuti o tome koliko je zaraženih tehničara.

Dr Mušić na radnom zadatku protiv Covida19

On je napisao da je političko kadrovanje u novopazarskoj bolnici dovelo zdravstveni sistem na rub propasti. Također, dodao je da “umišljeni gospodar” naših sudbina likuje, ali isto tako i da se njegov kraj nazire, kako kaže, zajedno sa onima koji ga svesrdno podržavaju.

Ovaj anesteziolog napomenuo je i slučaj medicinske sestre A. L. kojoj su uz ogromna negodovanja menadžmenta morali dati rjesenje za rad, jer je naredba došla od nekih ljudi koji su, kako je rekao, jači od njih.

Kadriranje” u bolnici

Također, on nastavlja, dodeljene su i specijalizacije kolegama koji su na njih čekali godinama, uglavnom iskrenim članovima SDP-a, te im čestitao na tome, dok je onim drugima, kako je kazao, koji su to morali da budu iz interesa, čestitao slobodu.

“Ko dade direktorima ‘šugavo’ pravo da oni daju nekome po svom ćeifu po 10 bodova, pa tako onaj sa prosjekom 6,0 dobije prije specijalizaciju od kolege koji ima prosjek 10,0”, zapitao je Mušić.

Ovaj ljekar, inače jedan od 37 potpisnika peticije za smjenu v.d. direktora OB Novi Pazar Meha Mahmutovića, javno je upitao “zašto kolegi dr Ameru Bilaloviću nije data specijalizacija”, a koji već osam mjeseci radi u Službi “AiR”, a dva mjeseca je držao smjene samostalno u Respiratornom Centru i ako nije, kako ističe, morao ni smeo.

“Kako se osjećate vi iz menadžmenta Bolnice, kad već sutra morate da moljakate da nam se šalju anesteziolozi iz bolnica po Srbiji, a sami loše kadrirate već 20 godina? Opet ćete se predstavljati kao spasioci. Imate li Vi srama i stida?”, javno je prozvao rukovodstvo Bolnice i zamolio ironično “najsposobnijeg direktora” svih vremena da ljekarim obezbijedi Total face CIPAP maske, jer ih već 10 dana nemaju, iako je to osnovni potrošni materijal za rad, zaključio je dr Mithad Mušić.

Foto: fb/privatna arhiva

Povezane vijesti

%d bloggers like this: