19 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika Sandžak

SNews komentar: Zukorliću sad smeta Vučićeva pomoć

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić i blizak saradnik politike Aleksandra Vučića iznenadio je današnjom izjavom u listu „Politika“, kako je „predaja medicinske opreme mogla proći i bez medijske pompe i političara“.

Takođe, on je u svojoj izjavio naglasio da „ne zna koji to političar ne koristi situaciju sa epidemijom za politički poen“, čime je jasno stavio do znanja svom partneru Vučiću šta misli o njegovoj posjeti Novom Pazaru.

Direktan prst u oko svom koalicionom partneru je malo ko očekivao, ako se ima u vidu da je upravo predsjednik Srbije Vučić dao veliki „vjetar u leđa“ politici i djelovanju Muamera Zukorlića i Islamskoj zajednici u Srbiji čiji je on nezvanični predvodnik.

Ovakva izjava se može tumačiti kao razočaranost Zukorlića što nije bio dio zvanične svite u predaji i prijemu 13 respiratora Opštoj bolnici u Novom Pazaru, kao i pozicioniranje pred predstojeće izbore, gdje bivši muftija pravi određene korake u cilju pokazivanja svoje nadmoći nad dugogodišnjim oponentom Ljajićem.

Nije tajna da je upravo najavom Ljajića da više neće biti ministar, otvoren prostor za pozicioniranje Zukorlića kao novog pretendenta za fotelju nekog ministarstva u Nemanjinoj 11.

Zukorlić je inače posljednjih godina veliki pobornik politike Aleksandra Vučića, što je imalo rezultat njegovog postavljenja na mjesto predsjednika skupštinskog Odbora za obrazovanje.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: