Aktuelno Bosna i Hercegovina Društvo Srbija

“Antidayton” objavio dokaz kojim se potvrđuje učešće jedinica iz Srbije u napadu na Srebrenicu

Pokret “Antudayton” objavio je faksimil narađenja broj 64/95 MUP-a Rs-a, od 10.07.995. godine, kojim se potvrđuje učešće jedinica iz Srbije u napadu na Srebrenicu. Upućen je poziv da se Srbija tuži za genocid i agresiju jer je to, kako je poručeno, dug prema žrtvama i šehidima.

Kako je navedeno ovo je samo jedan od mnogih dokumenata koji potvrđuju da su jedinice iz Srbije učestvovale u napadu na Srebrenicu te na taj način učestvovale i u genocidu koji je počinjen. Naređenje izdaje tzv. komandant štaba, Tomislav Kovač.Ova naredba se izdaje 10.07.1995. godine samo dan prije pada Srebrenice, pod brojem 64/95.

Druga i četvrta tačka naređenja glasi:

NAREĐUJEM:

2. U sastav jedinice ulaze Drugi specijalni odred policije Šehovića, Prva četa PJP CJB Zvornik, mješovita četa združenih snaga mupa RCK, Srbije i Republike Srpske i četa iz kampa centra za obuku Jahorina.

4. Izvlačenje čete združenih snaga mupa RCK, Srbije i Republike Srpske sa Trnovskog ratišta izvršiti u toku noći. Okupljanje jedinice izvršiti 11.07.1995. do 12 časova u Bratuncu ispred SJB osim Drugog specijalnog odreda policije koji će pokret ka odredištu izvršiti 11.07.1995. u popodnevnim satima.

U potpisu komandant Štaba Tomislav Kovač.

“Ovo je samo jedan od hiljade dokumenata, dokaza koji potvrđuju učestvovanje srbijanskih jedinica u napadima širom RBiH, a u ovom slučaju na Srebrenicu te na taj način potvrđuju izvršenu agresiju i učestvovanje u činjenju genocida nad bošnjačkim civilnim stanovništvom”, navode iz Antadaytona, uz poziv da se Srbija tuži za agresiju i genocid.

“Dužni smo svim žrtvama i šehidima, te niko nema pravo ispolitizirati niti privatizovati pravo svih oštećenih građana”, poručili su.

Izvor:

NAREĐENJE: JEDINICE IZ SRBIJE U NAPADU NA SREBRENICU

Povezane vijesti

%d bloggers like this: