20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Apel i upozorenje iz policije: Pirotehnika može biti izuzetno opasna, neovlašćena prodaja biće sankcionisana

Policijska uprava u Novom Pazaru apeluje na građane da tokom predstojećih praznika ne koriste pirotehnička sredstva, jer na taj način mogu povrijediti sebe, ali i osobe u svojoj okolini.

Podsjećaju roditelje da igra sa pirotehnikom može biti izuzetno opasna, može doći do teških povreda, opekotina, razderotina, povreda lica, šaka, a u težim slučajevima i do invaliditeta, ali i do požara i eksplozija.

Zakonom je izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mjestima gdje se okuplja veći broj osoba, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloljetnicima. Također, napominjemo da vatromet mogu koristiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rješenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova, upozorili su danas iz PU Novi Pazar.

Naglašava se da ovlašćena službena lica u Policijskoj upravi u Novom Pazaru aktivno preduzimaju sve mejre i aktivnosti u skladu sa zakonom kako bi spriječili neovlašćenu prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava, a oni koje zateknu da neovlašćeno prodaju biće sankcionisani, a pirotehnika će im biti oduzeta.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: