25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: Nakon smrti djevojčice i protesta građana počinje montiranje platformi za usporavanje saobraćaja

Grad Novi Pazar je saopštio danas da je počelo montiranje platformi za usporavanje saobraćaja na putnim pravcima pored škola kako bi se povećala sigurnost saobraćaja.

“Platforme za usporavanje saobraćaja biće postavljene u Novom Pazaru, na najrizičnijim tačkama. Platforme će biti postavljene u Muru, Selakovcu i Lukarima kod osnovnih škola, ali i na mjestu gde je sredinom decembra stradala petnaestogodišnja djevojčica. Platforme, dužine osam metara, biće obilježene vertikalnom i horizontalnom signalizacijom”, navedeno je u saopštenju uz objavu fotografije na kojoj se vidi izvođenje radova na saobraćajnici.

Nakon više saobraćajnih nesreća u kojima su smrtano stradali građani, u proteklih nekoliko godina, na području Grada Novog Pazara i putevima državne kategorije biće postavljene platforme za usporavanje saobraćaja.

Nakon teške nesreće u kojoj je, u naselju Mura na putu ka školi, od posljedica udara i gaženja dva vozila, život izgubila Melisa Zećović rodom iz Draževića, na mjestu udesa održan je protest većeg broja građana. Sa tog protesta je upućen zahtjev nadležnim organima da hitno preduzmu mjere kako bi se povećala sigurnost saobraćaja na više lokacija i puteva u Novom Pazaru.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: