27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Apel policije: “Ostavite telefon dok ste u saobraćaju, uzmite vašu bezbijednost u vaše ruke”

Policijska uprava Novi Pazar uputila je apel građanima da prilokom vožnje vežu pojas i bezbijedno prevoze djecu, ističući da je sigurnost na prvom mjestu.

“Napominjemo da je pažnja na putu ključ bezbijednosti, mobilni telefon u saobraćajnom toku odvlači pažnju sa bezijbednosti na ekran, ostavite telefon dok ste u saobraćaju uzmite vašu bezbijednost u vaše ruke”, navedeno je u apelu.

Na teritoriji Policijske uprave Novi Pazar, od početka godine, u saobraćajnim nezgodama povređene su 53 osobe, dok smrtno stradalih učesnika u saobraćaju nije bilo.

Kako se ukazuje u više od polovine nezgoda sa povređenim licima uticajni faktor je bila nepropisna brzina.

“Činjenica je da vam brzina neće uštedeti vrijeme već će vam, naprotiv, ostaviti manje vremena da reagujete na opasnost na putu”, podsjećaju iz policije.

Takođe, kako se dodaje, činjenica je da propisno vezan sigurnosni pojas i propisan i bezbijedan prevoz djece u vozilu, u slučaju saobraćajne nezgode, za 2/3 smanjuje opasnost od stradanja.

“Saobraćajna policija Policijske uprave u Novom Pazaru vam želi srećan i bezbedan put, jer samo bezbijedno može biti srećno”, poručeno je.

Foto: MUP Srbije

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: