27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Građani javljaju i pišu peticije: Životi djece ugroženi svakodnevno (VIDEO)

Nakon teško saobraćajne nesreće u kojoj je u ponedjeljak, u novopazarskom naselju Mur, stradala petnaestogodišnja Melisa Zećović, redakciji SNews-a i preko društvenih obratio se veći broj građana sa navodima da djeca nisu bezbjedna ni u njihovim naseljima.

Pored građana Mura, javljaju se građai naselja Selakovac, Deževski put, Šutenovac Banjska petlja i Požega i šalju video snimke zabilježenih situacija i najavljuju pokretanje inicijativa za postavljanje usporivača vozila.

“Ove nedjelje ću da pokupim potpise od mještana, peticiju da se hitno postave usporivači brzine, ležeći policajci, to je neophodno jer su životi djece ugroženi svakodnevno”, naveo je građanin Požege.

On je uz dostavu snimka na kojem se vidi da je jedno vozilo na skretanju prema školi izgubilo kontrolu i sletjelo s ceste, naveo da se svake nedjelje na tom mjestu desi bar jedan ovakav udes.

Podsjećamo da su mješatni naselja Mur, uz poruku “jer i naša djeca imaju prava da žive”, za subotu 17. decembar, mjestu posljednje tragedije u periodu od 12:30 do 13.30 sati, najavili miran protest.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: