19 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Atletičari Novog Pazara osvojili 4 medalje u Kraljevu

Atletičari Novog Pazara su na prvenstvu Srbije za mlađe juniore i juniorke u Kraljevu su prvog takmičarskog dana osvojili 4 medalje.

Mejra Mehmedović, Atletski klub Novi Pazar

Mlada uzdanica trenera Rifata Zilikića, Mejra Mehmedović je trijumfovala u trci na 2.000 metara (stipl) sa vremenom 7:03,90 minuta, te ujedno ostvarila plasman na atletsku manifestaciju “Festival mladih”, koja se održava u Slovačkoj slijedeće godine.

Saima Murić, AK Novi Pazar

U disciplini na 1,500 metara Saima Murić se okitila srebrnim odličjem, istrčavši ovu dionicu za 4.36,62 minuta, a odmah iza nje na treće mjesto se plasirala još jedna novopazarska gazela, Lenka Nikolić sa ostvarenim vremenom 4.50,53 minuta.

Lenka Nikolić, AK Novi Pazar

Izdanak atletske porodice Zilkić, mladjahni Kabir, uspio je da se sa vremenom 4.17, 07 minuta domogne bronzane medalje u trci na 1,500 metara, a njegovi klupski drugovi Nikola Mijailović i Samed Hadžić su u istoj trci zauzeli sedmu, odnosno osmu poziciju.

Inače, ovog i slijedećeg vikenda se održava prvenstvo Srbije za mlađe juniore na rekonstrisanom atletskom stadionu u Kraljevu, a  takmiči se više od 500 atletičara iz dvadesetak zemalja.

Ovog vikenda, nadmeću se atletičari uzrasta do 18 godina, a 14. avgusta će biti održana Balkanijada za isti uzrast.

Organizator državnog prvenstva je Atletski savez Srbije, a tehnički organizatori su Sportski savez Kraljeva i Atletski klub Kraljevo.

Foto:atlex, privatna arhiva

Povezane vijesti

%d bloggers like this: