20 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport Srbija

Atletičari Novog Pazara osvojili 8 medalja na Prvenstvu Srbije za starije pionire

Na prvenstvu Srbije za starije pionire i pionirke koje održano tokom vikenda u Sremskoj Mitrovici mladi atletičari Novog Pazara ponovo su zablistali sa dobrim rezultatima.

Prvog takmičarskog dana u trci na 2.000 metara pobjedničko postolje za sva tri prva mjesta rezervisali su novopazarski atletičari.

Na cilj je prvi stigao Jahja Zukorlić sa ličnom rekordom u vremenu 6:04,67 minuta, a odmah za njim i njegov klupski kolega Kabir Ziljkić, koji je ovu deonicu istrčao za 6:05,91 minuta, dok je bronzano odličje pripalo još jednom pulenu trenera Ziljkića, Samedu Hodžiću sa vremenom 6:24,60 minuta.

U subotu su na cilj istrčale i pionirke na 1,500 metara, gdje je tempo cijele trke diktirala i na kraju ubjedljivo pobjedila Saima Murić sa vremenom 4,36,60 minuta, dok je drugo mjesto pripalo Mejri Mehmedović, kojoj je 4:49,22 minuta bilo dovoljno za srebrnu medalju.

Drugog takmičarskog dana ponovo su na tartanskoj stazi blistali novopazarci, koje su u odsustvu Glavnog stratega Rifata Ziljkića, maestralno pripremali i na ovom prvenstvu vodili koordinatori selekcija Rešad Mušović i Ermin Ziljkić.

U trci na 800 metara ponovo je bez premca bila Saima Murić i do još jednog zlata došla za 2:12,94 minuta, a njoj uz rame sa osvojenim srebrom i zaostatkom za nešto više od 3 sekunde bila je Mejra Mehmedović (2:16,46). U istoj trci Lenka Nikolić je na cilj stigla kao peta po redu za 2:16,46 minuta, te ujedno ostvarila lični rekord.

Jahja Zukorlić okitio se zlatom na 800 metara, gdje je ostvario vrijeme 2:08,48, dok je mjesto na pobjedničkom postolju osvajanjem trećeg mjesta obezbijedio Kabir Ziljkić (2:10,03). U ovoj disciplini oprobao se i Samed Hodžić, koji je trku isrčao za 2:12,38 minuta i zauzeo petu poziciju.

Kako je za SNews izjavio Rešad Mušović, uslovi za takmičenje ova dva dana nisu išli na ruku trkačima.

“Velika vrućina je dosta otežavala i stvarala probleme takmičarima, ali su naši mladi juniori još jednom pokazali kako se bori za svoj klub, pa su i sada pokazali da su najveća budućnost naše atletike”, kazao je Mušović i dodao da su pazarski atletičari na ovom prvenstvu ostvarili najbolje rezultate od svih timova koji su učestvovali.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: