19 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Atletičari Novog Pazara uspješni na Krosu RTS-a

Seniorke i Mladi atletičari Novog Pazara dominirali su na Krosu RTS-a koji je danas održan u Rekovcu.

U trci seniorki na 3.000 metara pobjedničko postolje zauzele su novopazarske gazele, te je Teodora Simović nakon sjajne trke došle do zlata, Mejra Mehmedović do srebra, a bronzana medalja je zasijala na grudima Lenke Nikolić.

Sa ovog takmičenja mlade nade iz Atletske škole Rifata Zilkića u Novi Pazar se vraćaju sa 3 zlatne, 2 srebrne i 3 bronzane medalje.

U kategoriji prvog razreda za pionire Mehmed Mušović se okitio najsjajnijim odličjem, dok je drugo mjesto osvojio njegov klupski kolega Ahmed Zukorlić.

Kod pionira drugog razreda do bronzane medalje je stigao Seid Mušović.

U trci pionirki četvrtog razreda još jedan izdanak porodice Mušović, Saida, osvojila je prvo mjesto, a njena drugarica iz kluba Medina Mekić se plasirala na treću poziciju.

Kaid Koca je trijumfovao u konkurenciji kod 5. razreda, a u kategoriji kod pionirki za 6. razred  zlato je pripalo Ajši Tahirović.

U popodnevnim trkama su se nadmetali kod mladjih juniora Jahja Zukorlić i Kabir Ziljkić, koji su došli do srebrne, odnosno bronzane medalje.

Mušović zadovoljan izdanjima svojih atletičara

Koordinator atletskog kluba Rešad Mušović, koji je predvodio novopazarske takmičare na današnjem krosu, kazao je da je konkurencija bila veoma jaka, ali da AK Novi Pazar pokazao svoju snagu.

“Naši atletičari imaju pobjednički mentalitet i u svaku trku ulaze sa velikom ozbiljnosću, pa smo tako nastavili sa žetvom medalja i na ovom krosu gdje tradicionalno osvajamo veliki broj medalja”, rekao je za za naš sajt Mušović.

Atletski klub Novi Pazar je tokom ove takmičarske godine na domaćoj i medjunarodnoj sceni imao veoma zapažene rezultate u svim disciplinama, od najmladjih do seniorskih kategorija.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: