20 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Atletičari Novog Pazara uspješni na krosu u Petnici

Atletičari Novog Pazara ostvarili su zapažene rezultate na atletskom krosu u Petnici, gdje su osvojili četiri prva, jedno drugo, tri treća, te dva četvrta i jedno peto mjesto.

Pobjede su u svojim starosnim kategorijama ostvarili Kaid Koca i Ahmed Čupović u nadmetanju atletskih škola na 600 metara, a Hamza Zukorlić je ostvario trijumf kod starijih pionira na 1.500 metara, dok se pionirka Aiša Tahirović okitila zlatom u trci na 1.000 metara.

Saida Mušović je osvojila drugu poziciju na 500 metara u konkurenciji atletskih škola.

Alija Hasanović je na 600 metara bio treći, a također su bronzana odličja pripala Medini Mekić u trci na 500 i Nermi Čebović u nadmetanju na 400 metara.

Od ostalih novopazaraca, Belma Kolašinac i Aiša Zukorlić su u svojim kategorijama kod škola atletike bile četvrte u trkama na  500 metara, a debitant Ahmed Đakovac je bio petoplasirani na 600 metara.

Kros je održan na terenima sportskog centra Petnica iznad Valjeva, a na krosu je učestvovalo nekoliko stotina atletičara u kategorijama od najmlađih atletskih škola do seniora.

Takmičenje je održano prema pravilima i propozicijama SAS, uz poštovanje propisanih zdravstvenih mjera Vlade Srbije u suzbijanju infekcije Covid 19.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: