26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Beograd: Nasilno otet i javno spaljen transparent “Nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici”

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) objavila je na twittwru, uz video,  da je nakon okupljanja građana na Cvetnom trgu, od Žena u crnom večeras je nasilno otet i javno spaljen transparent .”Nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici”, poručeno je.

Kako se navodi u objavi Inicijative, sa skupa u Beogradu su upućene poruke nenasilja, solidarnosti i antifašizma, a kada su se građani razišli, huligani, koji se, kako dodaju, ponašaju kao vladari ovog grada – pratili su pripadnike Žena u crnom na putu kućama, oteli transparent i javno ga zapalili.

„Ovo je direktna posledica Vulinovog izjednačavanja huligana i aktivista za ljudska prava, koje nasilnicima predstavlja signal da mogu da rade šta hoće. Policija i rečima i delima stoji na strani huligana, a ne zakona i ne garantuje bezbednost građanima i građankama. Inicijativa uvek stoji solidarno uz Žene u crnom“, dodaje se u objavi na Tviteru.

Podsjetimo, večeras je održan još jedan protest protiv murala Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici u Beogradu.

Među okupljenima bilo je blizu 200 građana, među kojima su Aida Ćorović, Pavle Grbović, Balša Božović i Dobrica Veselinović, ali i mladići koji koji skandiraju „Aida Srpkinjo“ i „Ratko Mladić“.

Kamere Nova TV zabilježile su da je prisutan bio i Pavle Bihali koji je je došao sa pripadnicima Levijatana.

Izvor: N1, NOVA TV, SNews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: