19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak Turska

Incijativa za jedinstvenu podršku Turskoj

Zvaničnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) sastali su se danas sa predstavnicima nevladinog sektora i i dogovorili jedinstven nastup u pružanju podrške dijelovima zahvaćenim požarom u Republici Turskoj.

Kako je saopšteno iz predstavničkog tijela Bošnjaka u Srbijip podrška podrazumijeva vođenje kampanje za prikupljanje donacija kako bi se obezbijedila stabla koja će biti zasađena na jednom prostora zahvaćenim požarom.

“Nekoliko organizacija je već pokazalo interesovanje za organizovanjem podrške Republici Turskoj, a poruka sa ovog sastanka je da ovaj način ujedinjenja svih organizacija predstavlja najbolji način da se pokaže jedinstvo građana Sandžaka i pošalje podrška Republici Turskoj”, saopšteno je nakon sastanka.

Dodaje se da će Izvršni odbor Vijeća oformiti Organizacioni odbor koji će rukovoditi kampanjom, a u toku nedjelje otvoriće se i račun u banci koji će biti isključivo namijenjen u svrhu ove plemenite akcije.

Ovu akciju provodit će skupa Bošnjačko nacionalno vijeće i Bošnjačko vijeće Crne Gore i poziva sve zainteresovane opštine u Sandžaku, pojedince i organizacije da se pridruže kampanji i jave se na mail Vijeća ili na broj telefona, nakon čega će biti obaviješteni o daljim koracima kampanje.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: