27 Februara, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak

BNV: BH Telekom donirao lektire za nastavu na bosanskom jeziku u Sandžaku

BH Telekom donirao je lektire za učenike osnovnih i srednjih škola u Sandžaku koji pohađaju nastavu na bosanskom jeziku.

Povodom obilježavanja 21. februara – Dana maternjeg jezika i Dana školstva na bosanskom jeziku u Sandžaku u prostorijama Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), u subotu je izvršena svečana primopredaja donacije lektira za osnovne i srednje škole koje imaju nastavu na bosanskom jeziku u Sandžaku, a predsjednica BNV, Misala Pramenković potpisala je ugovor o donaciji sa predsjednikom Asocijacije „Mostovi prijateljstva“ Jasminom Imamovićem iz Zenice.

BH Telekom je finansirao projekat Asocijacije „Mostovi prijateljstva“ kojim se došlo do ovako važne donacije. Vijeće je tim povodom posjetio direktor direkcije BH Telekoma gospodin Faruk Selmanović.Vijeće je, također, posjetila i gospođa Samra Ćosović, savjetnica premijera Federacije BiH uz čuju pomoć i zalaganje je došlo do uspješno završenog projekta, saopšteno je iz BNV-a.

Kako se dodaje predsjednik Izvršnog odbora Vijeća Fuad Baćićanin je kazao da je ovakvim projektom u potpunosti zaokružen proces obrazovanja na bosanskom jeziku u Srbiji, a redsjednica BNV-a, Misala Pramenković se zahvalila donatorima na ovoj vrijednoj donaciji.

“Ovom donacijom se kvalitet nastave na bosanskom jeziku podiže na još veći nivo”, istakla je Pramenković.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: