Aktuelno Politika Sandžak

BNV: Husović život posvetio unaprjeđenju prava Bošnjaka Sandžaka i rješavanju statusa Sandžaka

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić uputila je danas hatarnamu povodom preseljenja na ahiret Rafeta Husovića, istanutog sandžačkog političara. Hatarnama je upućena rukovodstvu Bošnjačke stranke i predsjedniku Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori.

„S velikom tugom smo primili vijest da je istaknuti bošnjački političar Rafet Husović preselio na bolji svijet. Rafet Husović je veliki dio svog života posvetio unaprjeđenju prava Bošnjaka Sandžaka i rješavanju statusa Sandžaka. Osnivanje i rad Bošnjačke stranke u Crnoj Gori dobar su pokazatelj njegovog iskrenog zalaganja za prava i status bošnjačkog naroda u Sandžaku. Imajući u vidu dobre rezultate koje je rahm. Rafet Husović postigao u svom životu, na njega može biti ponosan cjelokupni bošnjački narod u Sandžaku. Bošnjačko nacionalno vijeće upućuje izraze najiskrenijeg saosjećanja sa Vama i porodicom Rafeta Husovića. Neka dragi Allah dž.š. našem Rafetu podari lijepi džennet, a njegovoj porodici sabur”, navela je u hatarnmi predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća Jasmina Curić.

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović preselio je na ahiret u ponedjelak, u Podgorici, u 57. godini, nakon kraće bolesti.

Dženaza Rafetu Husoviću biti u četvrtak, 11. marta u Rožajama. Dženaza polazi u 12.20 sati od Centralne džamije, a klanjaće se na gradskom trgu. Dženaza će se izvršiti na groblju Top.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: