20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak Zdravlje

BNV: Zahvalnost Bošnjacima i svim ostalim građanima Sandžaka na pokazivanju visokog stepena discipline

Bošnjačko nacionalno vijeće(BNV) uputilo je danas zahvalnost Bošnjacima i svim ostalim građanima Sandžaka na pokazivanju visokog stepena discipline, socijalne odgovornosti i humanosti tokom pandemije virusa Covid-19.

Kako je navedeno iz BNV-a izražavaju saosjećanje sa starijim građanima koji su već više nedjelja u izolaciji.

“Građani Sandžaka a posebno stariji su izuzetno ozbiljno shvatili opasnost od virusa Kovid-19 i odgovorno se pridržavaju propisanih mjera te uputstava zdravstvenih stručnjaka i institucija. Raduje nas činjenica što su lični kontakti i izlasci iz domova svedeni na najneophodnije, te činjenica da se građani u svim sandžačkim opštinama i gradovima pridržavaju uputstava o održavanju socijalne distance na javnim mjestima”, ocjenjuu iz BNV-a.

Bošnjačko nacionalno vijeće podvlači da je ponosno na Bošnjake i sve ostale građane Sandžaka na pokazanoj disciplini, solidarnosti i humanosti u ovim teškim trenucima za sve nas.

“Svima onima koji su bolesni, a i onima koji se nalaze u privremenoj bolnici u Novom Pazaru želimo da brzo ozdrave i da se vrate svojim porodicama i redovnim životnim obavezama”, poručuju iz Bošnjačkog nacionalnog vijeća i podsjećaju da su prošle sedmice pozvali sve lokalne samouprave u Sandžaku da što hitnije organizuju adekvatne privremene bolničke smještaje za lica oboljela od virusa Kovid-19.

Kako naglašavaju raduje činjenica da je prijedlog prihvaćen i da je u Novom Pazaru organizovana privremena bolnica koja zadovoljava očekivanja građana i koja je u skladu sa zdravstvenim standardima.

Predsjednica Vijeća, Jasmina Curić nedavno je uputila zahtjev za pomoć predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu u kome se traži da Turska uputi pomoć i za sandžačke opštine.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: