Aktuelno Crna Gora Politika

Bošnjačka stranka (BS) dobije više ministara u novoj Vladi Crne Gore

Novu Vladu Crne Gore će sačinjavati Evropa sad, demokrate i predstavnici manjina, a Bošnjačka stranka (BS) će dobiti vicepremijera i ministra vanjskih poslova, kao i rukovoditi sa još pet ministarstava, potvrđeno je za SNEWS.

“Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović će biti potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova. Bošnjačka stranka bi trebalo rukovoditi ministarstvom saobraćaja, ministarstvom rada i socijalnog staranja, ministarstvom energetike i rudarstva, ministarstvom poljoprivrede i ministarstvom dijaspore, ali oko resora još nije sve do kraja dogovoreno”, nezvanično je rečeno iz BS-a.

Predsjednik BS-a Ervin Ibrahimović je kazao da nova, proevropska Vlada, mora da odgovori svim izazovima pred kojima se nalazi Crna Gora.

“Evropske integracije jesu i biće u fokusu naše politike. Što prije postanemo punopravna članica EU, i životni standard građana će biti bolji. To je naš cilj”, kazao je Ibrahimović.

Istakao je da će BS, kao neko ko je od starta zagovornik ideje članstva Crne Gore u EU i NATO, dati puni doprinos na planu euroatlantskih integracija i uspostavljanja političke stabilnosti.

Bošnjačka stranka (BS) je na vanrednim parlamentranim izborima u Crnoj Gori 11. juna ove godine ostvarila najbolji rezultat od svog osnivanja osvojivši 7,08 odsto glasova i šest mandata u parlamentu.

Prema konačnim rezultatima objavljenim u petak Pokret Evropa sad jeosvojio je 25,53 odsto glasova i ima 24 mandata, koalicija „Zajedno“, koju predvodi Demokratska partija socijalista (DPS), dobila je 23,22 odsto i ima 21 mandat, a koalicija „Za budućnost“ Crne Gore 14,74 odsto i ima 13 mandata.

Koalicija Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA „Hrabro se broji“ osvojila je 12,48 odsto glasova i ima 11 mandata, i Demos dobila 3,13 odsto i dva poslanička mjesta.

Albanski forum je takođe osvojio dva mandata sa 1,91 odsto, a po jedan mandat imaju Albanska alijansa sa osvojenih 1,49 odsto i Hrvatska građanska inicijativa sa 0,74 odsto.

Cenzus nije prešla SDP kao ni još pet stranaka i koalicija.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: