28 Aprila, 2024
Aktuelno Bosna i Hercegovina Društvo Srbija

Vulinov “srpski svet”: Od Srbije besplatno studiranje za “neka smo vas pobili”

Valentina Vujičić i Slađana Todić, studentkinje Fakulteta kriminalistike Univerziteta u Sarajevu, koje su veličale zločinca Ratka Mladića, školovanje će nastaviti u Beogradu.

Na konferenciji za novinare koja je održana u Istočnom Sarajevu u Administrativnom centru Vlade bh entiteta Republika srpska je rečeno da to predstavlja “srpski svijet”.

Generalni direktor “Sarajevo-gas” Nedeljko Elek rekao je da će, na poziv direktora Bezbjednosno- informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandra Vulina, Slađana i Valentina studiranje nastaviti na Akedemiji za nacionalnu bezbjednost u Beogradu.

“Slađana i Valentina biće stipendiste države Srbije i biće im obezbijeđen smještaj u studentskom domu, dok će ostatak finansijskih troskova studija snositi preduzeće Sarajevo- gas#, rekao je Elek, ojavio je eto.ba.

Slađana i Valentina nisu željele da osvrću na događaje koji su se desili proteklih dana, ali su istakle da je poslije svega jasno da nastavak školovanja u Sarajevu nije moguć i zahvalile se Miloradu Dodiku i Aleksandru Vulinu.

Student ovog fakulteta Ajdin Fazlagić kazao je ranije da je njemu bila upućena poruka od Valentine Vujičić.

“Podnio sam prijavu zbog Valentine Vujičić, zbog tog što je meni izgovorila, imao sam dužnost da reagujem. Rekla mi je “Ma neka smo vas pobili” i još jednu pogrdnu riječ, prilikom čega me je blokirala i ja sam odmah sastavio prijavu prodekanu i dekanu fakulteta. Oni su adekvatno reagovali i očekujemo da će postupak biti okončan kako treba”, kazao je Fazlagić.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH formiralo je predmet u ovom slučaju.

Valentina Vujičić i Slađana Todić na 28. godišnjicu Genocida u Srebrenici, koja je bila 11. jula, veličale su ratnog zločinca Ratka Mladića kao heroja uz poruku na društvenim mrežama koja je glasila: “Neka smo vas pobili”.

Studentice Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu koje su veličale ratnog zločinca Ratka Mladića na poziv Aleksandra Vulina odlučile su studij nastaviti u Beogradu, a stipendiju će im dati sama Republika Srbija.

Valentina Vujičić i Slađana Todić na 28. godišnjicu Genocida u Srebrenici, koja je bila 11. jula, veličale su ratnog zločinca Ratka Mladića kao heroja uz poruku na društvenim mrežama koja je glasila: “Neka smo vas pobili”.

Izvor: etto.ba, STAV

.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: