17 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Politika

Bošnjačka stranka (BS) predala listu za parlamentarne izbore

Bošnjačka stranka (BS) predala je danas izbornu listu za parlamentarne izbore koji će se u Crnoj Gori održati 30. avgusta.

BS na izbore izlazi samostalno, pod sloganom “Bošnjačka stranka-Ispravno-Rafet Husović”.

Bošnjačka stranka je Državnoj izbornoj komisiji dostavila nešto preko 5.500 prikupljenih potpisa podrške.

Kandidat za poslanika Ervin Ibrahimović kazao je nakon predaje liste da će BS sigurno povećati broj mandata.

“Očekujemo snažniju podršku građana. Takođe, uvjereni smo da će Bošnjačka stranka biti važan faktor u budućoj vlasti u Crnoj Gori, jer smo do sada ispravno vodili našu politiku”, istakao je Ibrahimović.

On je kazao da lista BS posebno daje prednost mladim ljudima i ženama, navodeći da se među kandidatima za poslanike nalaze ljudi koji su poznati i priznati u svojim krajevima gdje žive Bošnjaci.

“Uvjeravam vas da će BS nastaviti da korača ispravno kao i do sada. Želimo da živimo u onoj Crnoj Gori koja daje prednost građanskom društvu, u nezavisnoj, multietničkoj, multivjerskoj, evroatlantskoj Crnoj Gori. To se do sada pokazalo kao jedini ispravan put”, istakao je Ibrahimović.

On je poručio da su najvažniji izazovi u budućnosti politička stabilnost i ekonomski razvoj, i zato je važno da građani 30. avgusta izađu na glasanje i daju glas Bošnjačkoj stranci, jer to je jedino ispravno.

Izborna lista „Bošnjačka stranka – Ispravno – Rafet Husović“ broji 81 kandidata za narodnog poslanika u crnogorskom parlamentu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: