25 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Društvo Sandžak

Bošnjačka stranka čestitala 11. maj, Dan bošnjačke nacionalne zastave.

Bošnjačka stranka (BS) uputila je čestitku povodom 11. maja, Dana bošnjačke nacionalne zastave, ističući da je ovo jedan od najvećih nacionalnih praznika za Bošnjake u Crnoj Gori i svim državama u kojima oni žive.

„Uvažavajući ustavno uređenje Crne Gore kao građanske, multietničke i multikonfesionalne države, Bošnjačka stranka je svojim djelovanjem u prethodnih 14 godina svog postojanja dala veliki doprinos u pogledu afirmacije, promocije i poštovanja bošnjačke zastave u Crnoj Gori. U skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore, bošnjačka zastava danas zauzima mjesto u svim institucijama u opštinama gdje u značajnijem broju žive pripadnici bošnjačke zajednice. Poštujući tradiciju, istoriju i običaje, nacionalna bošnjačka zastava se vijori i prilikom kulturno-umjetničkih manifestacija, blagdana i porodičnih svečanosti. Odlučnost Bošnjaka da očuvaju i učvrste jedinstvo unutar zajednice, gajeći uporedo dobre odnose sa drugim narodima, vrijednost je na koju svi moramo biti ponosni“, navedeno je u čestitiku BS-e.

Dan bošnjačke nacionalne zastave obilježava se 11. maja, shodno odluci Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Crnoj Gori i predstavlja nacionalni praznik Bošnjaka gdje god da žive.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: