26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Sandžak

Bošnjački predstavnici na iftaru kod turskog ambasadora, postizanje jedinstva Bošnjaka u Sandžaku

Tradicionalni iftar koji je Ambasada Turske organizovala i ovog ramazana okupio je u u petak, Beogradu, sve predstavnike političkog, nacionalnog, vjerskog i društvenog života Sandžaka.

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), koju su činili predsjednica Misala Pramenković, predsjednik Izvršnog odbora Fuad Baćićanin i potpredsjednik Edin Numanović

Iz SDA Sandžaka je saopšteno da su zamjenik predsjednika SDA Sandžaka i predsjednik opštine Tutin Salih Hot i narodni poslanici stranke Enis Imamović i Selma Kučević, prisustvovali

“Ovo je bila prilika i da se na praktičan način simbolizuje težnja Republike Turske i njenog predsjednika Recepa Taiyypa Erdogana za stvaranjem preduslova za postizanje jedinstva Bošnjaka u Sandžaku”, ocjenjeno je iz ove stranke.

Iz Stranke pravde i pomirenja (SPP) su tim povodom objavili da je visoka delegacija te stranke, predvođena predsjednikom Stranke i potpredsjednikom Narodne skupštine Srbije Usamom Zukorlićem ,prisustvovala iftaru koji je priredio Ambasador Turske u Beogradu Hami Aksoy.

“Bošnjaci i Turci bratski narodi”, istakao je predsjednik Zukorlić u objavi na socijalnim mrežama.

Ispred Sandžaćke demokrtaske partije (SDP), odnosno Socijaldemokrtaske partije Srbije (SDPS) iftaru su prisustvovali narodni poslanici Muamer Bačevac i jasmin Hodžić i gradonačelnik i pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, Nihad Bišecav i Tarik Rupić.

Iftaru su prisustvovali i predstavnici Mešihata IZ-e Sandžaka, direktor Ureda za da’vu, Jakub ef. Leković i direktor Vjersko-prosvetne službe, Bajazid ef. Nicević.

“Delegacija Mešihata IZ Sandžaka je tom prilikom zahvalila uvaženom ambasadoru Aksoyu na pozivu i gostoprimstvu i tome što konstantno potvrđuje da su Bošnjaci Sandžaka i narod Turske bratski narod”, saopšteno je iz te islamske zajednice.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: