29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Novi Pazar Sandžak

Bošnjačko nacionalno vijeće pružilo podršku Omeru Mihoviću kako bi mogao da studira na Oksfordu

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) pozvalo je sve građane Novog Pazara, Sandžaka i šire da uzmu učešće u akciji, finansijskim sredstvima ili promocijom, i doprinesu u prikupljanju 70.000 eura za školarinu koja je potrebna da bi Omer Mihović ostvario svoj san i studirao na Oksfordu.

Predsjednica BNV-a Misala Pramenković sa zvaničnicima Vijeća primila je u četvrtak maturanta novopazarske gimnazije Omera Mihovića koji je dobio šansu da studira na jednom od najboljih univerziteta na svijetu Oksfordu i razgovaral o njegovom dosadašnjem školovanju, kao i uspjesima i o visini školarine za studiranje na prestižnom univerzitetu za koji aplicira.

Bošnjačko nacionalno vijeće će uzeti učešće u stipendiranju Mihovića, predočeno je iz predstavničkog tijela Bošnjaka.

O njegovim planovima i željama, o izboru koji pravi i putu kojim bi ovaj mladi čovek voleo da ide, danas je razgovarao i gradonačelnik Nihat Biševac., obećavši da će Grad Novi Pazar Omeru pružiti finansijsku podršku.

Omer Mihović je prvi Novopazarac koji je primljen na studije biohemije na prestižnom Univerzitetu Oksford u Engleskoj. Za početak njegovih studija potrebna je uplata školarine.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: