19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Tutin

Pozitivan Izvještaj Državne revizorske institucije (DRI) za opštinu Tutin, sjednica lokalnog parlamenta bez opozicije i odbornika SDP-a

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Tutin odbornici i šira javnost upoznati su sa pozitivnim Izvještajem Državne revizorske institucije (DRI) za ovu opštinu. Sjednici nisu prisustvovali odbornici opozicionih partija ni SDP-a, zbog navoda divljih portala i političkih partija u Tutinu u vezi te sjednice oglasila se i lokalna samouprava.

Oni u saopštenju navode da je sjednica Skupštine opštine Tutin zakazana u zakonskom roku za 5. maj, a da se na dnevnom redu našlo se 13 tačaka, kao i jedna dodatna tačka.

“Većinom glasova odbornika dnevnom redu dodata je 14. tačka, kako bi se odbornici i šira javnost upoznali sa pozitivnim Izvještajem Državne revizorske institucije (DRI) za opštinu Tutin”, naveli su iz Informativne službe.

Kako tvrde, na početku sjednice utvrđen je kvorum za punovažno odlučivanje, a tokom trajanja sjednice sve tačke dnevnog reda su, dodaju, izglasane većinom glasova od ukupnog broja odbornika tj. glasovima 19 prisutnih odbornika.

“Obzirom da je iscrpljen dnevni red gde je bio potreban kvorum za glasanje sjednica je završena u skladu sa Zakonom, Statutom opštine i Poslovnikom Skupštine opštine Tutin”, zaključuje se u saopštenju Informativne službe.

Sjednica održana bez opozicije i odbornika SDP-a

Današnjoj, 12. redovnoj sjednici Skupštine opštine Tutina prisutni su bili odbornici vladajuće većine, dok odbornici Sandžačke demokratske partije (SDP), Stranke pravde i pomirenja (SPP) i grupe građana “Tutin na prvom mjestu” Bajra Gegića, nisu prisustvovali radu lokalnog parlamenta.

Odbornici SDA Sandžaka, koji čine vladajuću većinu i jedan odbornik koji predstavlja srpsko biračko tijelo, održali su danas sjednicu sa 19 prisutnih odbornika koliko je i bilo dovoljno da Skupština Tutina punopravno odlučuje o svih 14 tačaka dnevnog reda.

Jedna od najvažnih tačaka ticala se izvještaja načelnika Opštinske uprave Adnana Šehovića, koji je upoznao javnost da su izvršene izmjene po primedbama od strane državne revizije (DRI), čime je opština Tutin dobila pozitivan status sa otklonjenim nedostacima tehničke prirode, te time demantovao sve sumnje o navodnim zloupotrebama od strane lokalne samouprave.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: