18 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sjenica

Bračnom paru iz Sjenice po 40 godina robije zbog ubistva Papića

Senad (38) i Mubera (36) Muhović, supružnici iz Sjenice, osuđeni su pred Višim sudom u Novom Pazaru na po 40 godina zatvora zbog teškog ubistva Anela Papića (32) iz Sjenice, 23. juna 2017. godine. Policiji je tada prijavljen Anelov nestanak, a dva dana kasnije u selu Ponorac kraj Sjenice najprije je nađen Anelov “pasat”, a ubrzo zatim ispod gomile granja i lišća nagorjelo tijelo mladića.

Kako je utvrdio Viši sud u Novom Pazaru, Mubera, koja je bila u emotivnoj vezi sa Anelom i koja je godinama sa suprugom i djecom živjela u Njemačkoj, a malo prije ubistva došla u Sjenicu, kobnog dana zakazala je sastanak sa Anelom koji je ukućanima rekao da ide kod frizera. Sastali su se u jednom šumarku u selu Ponorac, gdje su Mubera i njen suprug Senad, koji je prema presudi također bio u šumarku, Papiću zadali više udaraca tupim predmetom u predjelu glave, tijela i ruku.

Obdukcijom je na čelu i potiljku nesrećnog mladića nađeno čak 20 preloma. Kako bi prikrili zločin, supružnici su zatim tijelo Papića polili benzinom i zapalili, navodi se.

Dan poslije zločina, Muhovići su otišli u Njemačku sa djecom, a dvije nedjelje kasnije predali su se pravosudnim organima Srbije na graničnom prijelazu Horgoš.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: