19 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Pljevlja (Taslidža) Sandžak

BS: Predsjednik Opštine Pljevlja odbio da ukloni grafit sa imenom presuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću,

Nakon skandaloznih izjava i pokušaja relativizacije zločina, odnosno, jasnog odbijanja da ukloni grafit sa imenom presuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, aktuelni predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović više nema podršku Bošnjačke stranke, saopštio je portparol BS Adel Omeragić.

“Svako ko na bilo koji način pokuša da relativizuje određeni zločin ili stane u zaštitu ratnog zločinca na bilo koji način, ne može imati podršku Bošnjačke stranke. Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović je svojim izjavama dodatno ugrozio multietnički sklad u ovom gradu. Ako je za Golubovića „urbana vrijednost“ grafit posvećen ratnom zločincu, onda smo mi i on na dijametralno suprotnim vrijednosnim i civilizacijskim stranama”, rekao je Omeragić.

On je izrazio očekivanje da se sve demokratske i evropske snage na političkoj sceni u Crnoj Gori odgovorno odnese prema ovakvim i sličnim izjavama i pojedincima.

“Zato je više nego jasno da je Crnoj Gori potrebno da se što prije vrati na kolosjeku evropskih vrijednosti. Aktuelna Vlada svojim djelovanjem samo je dodatno doprinijela da danas imamo pojačanu etničku distancu, što se posebno osjeća u Pljevljima.Retrogradna politika nema i ne može imati perspektivu u Crnoj Gori. Bošnjačka stranka nikada neće odustati od borbe za multietničko društvo, za građansku, antifašističku, evropsku i sekularnu Crnu Goru“, kazao je portparol BS Adel Omeragić.

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović poručio je kako svi grafiti u tom gradu, među kojima su neki posvećeni Ratku Mladiću, neće biti prekrečeni. Govoreći o tome za Gradsku televiziju, on je dodao i kako su grafiti “jedno od urbanih obilježja gradova”.

“Svi grafiti u Pljevljima niti su prekrečeni, niti će biti prekrečeni. Pljevlja su urbani grad, a jedno od urbanih obilježja gradova je izražavanje volje grafitima, muralima i takvim stvarima”, rekao je Golubović,, objavio je u subotu PV Informer.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: