Aktuelno Bosna i Hercegovina Društvo Sandžak

Defter hefte: BANU je privatno Zukorlićevo ?udo labudovo (VIDEO)

Fatmir Alispahić je u posljednjem izdanju Deftera hefte, dajući kritički osvrta na Bošnjačku akademiju nauka (BANU) i stav akademika Abdulaha Sidrana da je ta akademija “kukavičje jaje” Bošnjacima, ponovio stav da nema doktora nauka bez naučnog rada, te da je na taj način umrtvljena i kompromitirana bošnjačka akademska praksa.

“Cirkus, udo labudovo je to što je napravljeno u Novom Pazaru, kao privatna prćij i fondacija Muamera Zukorlića, lažnog doktora i još laznijeg akademika. Da bi bio bolan doktor nauka moraš neke naučne radove napisat. Moraš napisat postdiplomski studij, to je procedura. Ne možeš bit ljekar, a ne završit mediciji, ne možeš bit doktor nauka, a ne završit postdplomski studij, napista naučne radove i doktorirat kako treba. Ko što je doktoriro na privatnom fakultetu svoje žene taj Muamer Zukorlić, a komo li akademik”, rekao je Alispahić dodavši da samo rijetki mogu biti akademici koji imaju respektabilno naučno djelo.

On je ocjenio i da “onako kako je doktor nauka taj Zukorlić, tako je doktor nauka i Kavazović, koji takođe nema naučnog rada”.

“Sve je to kompromitacija bošnjačke akademske prakse”, ukazao je autor emisije Defter hefte Fatmir Alispahić.

Mr. sci. Fatmir Alispahić, bošnjački i bosansko-hercegovački novinar i publicist je napisao 14 knjiga, priređivač je više desetina knjiga i publikacija. Autor je brojnih feljtona, publicističkih tekstova, kao i veći broj naučnih i stručnih radova.

Podsjećamo da je Alispahić na početku podržao projekte umrežavanja Bošnjaka u svijetu, kao što su bili Svjetski Bošnjački kongres, Bošnjačka nacionalna fondacija i BANU, ali je, ističući da nakon tri godine postojanja nisu uradili ništa, iznio stav da je to bila maska za pljačku dijaspore.

Foto: PrtSc/ Defter produkcija, youtube

Povezane vijesti

%d bloggers like this: