23 Aprila, 2024
Aktuelno Globus Politika Sandžak Turska

Delegacija BNV-a će učestvovati na Drugom diplomatskom forumu u Antaliji

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) sa predsjednicom Vijeća  Jasminom Curić na čelu najavila je učešće na Drugom diplomatskom forumu koji će se održati u Antaliji, 11-13. marta ove godine.

Pokrovitelj Foruma je predsjednik Republike Turske, Redžep Tajip Erdogan koji će se i obratiti učesnicima na otvaranju ove velike manifestacije, a koja okuplja državnike, političke lidere, vodeće privrednike, predstavnike medija i kulturne zajednice.

Kako je najavljeno iz BNV-a tokom trajanja ove manifestacije, razgovaraće se o trenutno najvećim izazovima sa kojima se današnji svijet suočava.

Predsjednica Vijeća će u toku Diplomatskog foruma imati niz sastanaka i susreta na kojima će predstaviti rad Bošnjačkog nacionalnog vijeća i razgovarati o političkim i društvenim prilikama u Sandžaku, kao i izazovima sa kojima se trenutno suočavaju Bošnjaci.

Prvi diplomatski forum u Antaliji (ADF), održan je od 18. do 20. juna 2021. godine, bio je nesvakidašnji događaj koji se bavi globalnim izazovima u eri nakon pandemije.

Glavna tema Diplomatskog foruma u Antaliji 2022 je “Obnova diplomatije”. Pod ovim naslovom, na različitim sesijama će se raspravljati o različitim pitanjima od globalnog i regionalnog značaja.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: