26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Priboj

Delegacija BNV-a u Priboju sa bošnjačkim predstavnicima

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća razgovala je danas sa predstavnicima Bošnjaka Priboja o trenutnoj situaciji u ovoj sandžačkoj opštini.

Nakon višednevnog fašističkog divljanja i promovisanja genocidne ideologije u ovoj Sandžačkoj opštini, delegacija najvišeg predstavničkog tijela u Srbiji je na čelu sa predsjednicom Jasminom Curić od predstavnika Bošnjačkog naroda bliže upoznata sa aktuelnim stanjem.

U delegaciji su pored predsjednice Vijeća bili i potpredsjednici Fuad Baćićanin i Elvir Eminbegović, predsjednik Izvršnog odbora Fahrudin Mavrić, sekretar Mirza Hajdinović, te predsjednik opštine Tutin Salih Hot i narodna poslanica Selma Kučević.

Goste su, izmedju ostalih, dočekali lokalni odbornik Hajro Bećirović i Edita Mandal, predstavnica odbora SDA Sandžaka u Priboju.

Delegacija BNV susrela se i sa predstavnicim Sandžačke demokratske partije (SDP) u tom gradu.

– SDP: Nedogađaji uznemirili sve građane Priboja

SDP Priboja je objavila da su “nedogađaji u poslednjih 10 dana uznemirili su sve građane opštine Priboj i izazvali burne reakcije”.
Tim povodom danas je u kabinetu predsjednika Opštine održan sastanak rukovodstva opštine Priboj na najvišem nivou, sa predstavnicima stranaka, koje okupljaju Bošnjake, kao i predstavnicima o f Islamske zajednice u Priboju, i bošnjačke dijaspore. U ime opštine sastanku su prisustvovali predsednik Opštine Lazar Rvović i predsedavajući Skupštine opštine Boris Mrdović, kao i narodni poslanik Krsto Janjušević.
“Sastanak je održan u duhu razumjevanja i tolerancije, koja je u Priboju uvek vladala. Zajednički zaključak sa sastanka je da, svi zajedno i pojedinačno, moramo dati svoj maksimum u očuvanju tradicionalno dobrih međunacionalnih odnosa. Neophodna je adekvatna reakcija nadležnih i njihove hitne sankcije kako bi se situacija prevazišla i spriječilo ponavljanje sličnih događaja. Predstavnici opštinske vlasti u Priboju su se jasno i nedvosmisleno ogradili od ispada zlonamernih pojedinaca i oštro osudili takvo ponašanje i ružne poruke, koje takvo ponašanje šalje”, navela je lokalna SDP preko fb profila.
Kako se odaje, po završetku sastanka, svi zajedno, ponovo  se okupili ispred Pribojske džamije, odakle su poruke mira, tolerancije, suživota i saradnje uputili glavni imam MIZ Priboj i predsjednik Opštine Priboj.
“Posebno svjetlo na sastanak baca činjenica da su sve tri stranke, koje okupljaju Bošnjake u Priboju (SDP, SPP i SDA), učestvovale na sastanku, zajedno sa predstavnikom Islamske zajednice u Priboju – sa stavovima koji se nisu razlikovali, kako međusobno, tako ni sa stavovima vodećih ljudi većinskih stranaka (SNS i SPS), zaključuje se u toj objavi.

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: