Aktuelno Izbori u Srbiji 2023. Novi Pazar Politika Sandžak

“Građanski pokret Sandžaka” sakupio dovoljno potpisa, danas predaje listu

Lista “Građanski pokret Sandžaka – Za život dostojan čovjeka”, prikupila je dovoljni broj potpisa i nastupit će na vanrednim lokalnim izborima u Novom Pazaru.

Nakon nekoliko dana od najave da je registrovana ova grupa građana je sinoć prikupila dovoljan broj potpisa i listu će Gradskoj izbornoj (GIK) Novog Pazar predati danas u 15. sati, najavili su predstavnici te liste.

“Čestitam vam na uspjehu, riješenosti i odvažnosti da date podršku jednom novom modelu političkog djelovanja u Sandžaku. Ovim vašim iskorakom i gestom vi ste pokrenuli jedan proces za koji se nadamo da će se preslikati i na ostale naše opštine kako bi se dobila prilika da izađemo iz začaranih krugova dosadašnje političke bezidejnosti, srljanja i tumaranja. Vašim angažmanom sakupio se dovoljan broj potpisa podrške za kandidovanje liste pod nazivom “Građanski pokret Sandžaka – Za život dostojan čovjeka”, naveo je predstavnik te liste Edin Zećirović.

Edin Zećirović je prije pet dana objavio poziv građanima da svojim potpisom podržite kandidaturu liste
“Građanski pokret Sandžaka – Za život dostojan čovjeka” kojom se žele kandidovati za lokalne izbore u Novom Pazaru

“Sve ovo nas obavezuje da ne iznevjerimo vaša očekivanja da se vrati dostojanstvo sandžačkom čovjeku”, poručio je on.

Ovu listu je podržala Inicijativa slobodnih građana (ISG), udruženje građanskih aktivista nastalo 2020. godine tokom protesta ispred Uprave Opšte bolnice Novi Pazar zbog tadašnjeg stanja u zdravstvu i velikim brojem umrlih i oboljelih od te zarazne bolesti.

Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi, brada i tekst


Direktor ISG-a Aladin Paučinac je preko fb naloga zahvalio za podršku građanima i potvrdio da je prikupljen dovoljan broj potpisa za predaju liste.

“Sutra predajemo potpise GIK-u. Treba da znate da ovo nije njihov kraj. Nije ni početak njihovog kraja. Ovo je samo kraj početka naše borbe. Mnoge bitke su pred nama. Budite budni i spremni da se odazovete našem pozivu jer će oni pribeći svakakvim mešverama. Ali da ne širimo crne misli unaprijed. Večeras je uistinu noć za slavlje! Divna zimska noć kao sa razglednice! Uspjeli smo ljud.!Hvala svima”, poručio je Paučinac.

Ova lista je uspjela da za par dana od najave da prikupi najmanje 800 ovjerenih potpis građana koliko je potrebno za učešće na loklanim izborima u Novom Pazaru.

GIK- Novog Pazara do sada je prijavljeno osam lista.

Danas ponoć, 26. novembra, isiče rok za predaju izbornih lista za učešće na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima, koji će se u Srbiji održati 17. decembra.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: